{ "title": "Yüksek Ateş Titreme", "image": "https://www.titreme.gen.tr/images/yuksek-ates-titreme.jpg", "date": "21.01.2024 02:22:21", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Yüksek ateş titreme, üşüme şikâyetleri ile hemen hemen herkes karşılaşmaktadır. Özellikle çocuklarda titreme nöbetleri ve üşüme ile şikâyetlerle daha fazla karşılaşılmaktadır.

Yüksek ateş titreme ve üşüme sebepleri çoğunlukla kış mevsiminde nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan ötürü meydana gelmektedir. Ayrıca gribal enfeksiyonlarda yüksek ateş ve titreme nöbetlerine neden olur. Kış aylarında rastlanılan hastalıklardan biri de bademcik iltihabıdır. Bademcik iltihabı da yüksek ateş ve titremeye neden olmaktadır. Ayrıca güneş çarpmaları sonucunda da vücut ısısı yükselebilir ve ateş yapabilir.

Vücut sıcaklığının normal değerinden daha üstüne çıkması ve vücudun bağışıklık sisteminin bir enfeksiyona karşı mücadele etmesini gösterir. Birdenbire üşüme ve titreme hissetmek ateşli bir hastalığın habercisi olabilir. Bu durumda yatmak şart olmasa bile mutlaka dinlenmelidir. Ilık bir banyo hastanın kendisini iyi hissetmesine neden olacaktır. Fakat bu durumda hasta kesinlikle üşütülmemelidir.

Yüksek ateş titreme esnasında neler yapılabilir?
Yüksek ateş titreme sebepleri arasında farenjit ve larenjit hastalıkları da yer almaktadır. Ayrıca orta kulak iltihabı da yüksek ateş ve titremeye sebebiyet vermektedir. Eğer ateş 39,5 dereceyi aşıyorsa, karın ağrısı, baş ağrısı, bilinç kaybı ve nefes darlığı varsa mutlaka Uzman bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Kalp ve şeker hastalığı olanlarda, yüksek ateş titreme rahatsızlığı 72 saati geçmişse hemen Uzman bir doktora gidilmelidir. Evde beslenmeye dikkat edilmeli ve uygulanan tedavi C vitamini açısından zengin sıvılarla desteklenmelidir.
" } ] }