{ "title": "Kediler Neden Titrer", "image": "https://www.titreme.gen.tr/images/kediler-neden-titrer.jpg", "date": "23.01.2024 03:23:23", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Kediler neden titrer? Kedilerin titremesi, kedilerde birçok rahatsızlığın sebebi veya belirtisi olabilir. Kediler çok nazik ve hassas canlılar oldukları için vücudunda oluşmuş olan herhangi bir rahatsızlıktan dolayı titriyor olabilir. Aynı zamanda psikolojik etkenlerde titremesine neden olabilir.

Kediler neden titrer?
Kedilerin titreme neden olur?

Zehirlenmenin türüne göre uygulanacak tedaviler farklılık gösterdiğinden mutlaka veteriner bir hekime başvurulmalıdır. Örneğin kimyasal bir madde ile zehirlenme ile bozuk bir gıda alımı sonucu zehirlenmede uygulanacak tedaviler farlılık göstermektedir. Ancak basit bir iki müdahale ile evde yapacağınız karışım ile olayın riskini azaltmak mümkündür.

Bozuk gıda alımlarında, temizlik maddelerin yutulması durumunda, fazla miktarda ilaç yutulması durumlarında toksik etki yapan maddelerin vücutta uzaklaştırılması işlemi için yapılacak en önemli iş hemen kusturmak olacaktır. Bu amaçla yarım çay bardağı ılık suya.

2 çorba kaşığı tuz atarak karıştırın ve bu karışımı içirin, içtikten sonra kolayca kusmasını sağlayacaktır.

Eğer zehirlenmeye neden olan maddenin yanıcı özelliği varsa (Örneğin asitler ve alkaliler gibi) kediyi kusturmak çok sakıncalıdır. Acil olarak Uzman bir veterinere başvurulmalıdır. Veteriner hekim maddenin cinsine göre hangi ilacı kullanacağınız ve tedavi şekli hakkında bilgi verecektir. Asit ve alkali maddeler olarak çamaşır suyu, tiner ve deterjanların büyük bir kısmı gösterilebilir. Zehirlenmeye neden olan kimyasal madde biliniyorsa kutusu ile veterinere gitmeniz oldukça önemlidir. Bu işlem zehirlenme olaylarında oldukça önemli olup, tedaviyi önemli olarak etkilemektedir.

Kedilerin titremesi ne zaman oluyorsa ilk titremeden itibaren takibe alınmalı ve ilk titremeden sonra kusma olmuşsa, kusmadan sonra iyileşme olup olmadığı takip edilmelidir. Titreme ile kasılma, koma, güç nefes alıp vermek gibi belirtiler de başlamışsa hızlı bir şekilde veteriner bir hekime başvurulmalı ve acil tedaviye başlanmalıdır." } ] }