{ "title": "Beyinde Titreme Hissi", "image": "https://www.titreme.gen.tr/images/beyinde-titreme-hissi.jpg", "date": "20.01.2024 15:00:58", "author": "ALİ ATAY", "article": [ { "article": "
Beyinde titreme hissi, nörolojik rahatsızlıkların bir belirtisi olarak kişide herhangi bir darbe alması sonucu meydana gelebileceği gibi yediği yiyeceklerden de kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra beyinde titreme hissinin yaşanması başka bir hastalığın belirtisi olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu ve benzeri durumlarda beyinde sallantı, titreme ve uyuşma hissi yaşarız. Bu titreme hissi sanki beynimizin hücre çeperi duvarına değerek kafatasına değdiğini düşünebiliriz. Bu durum kısa süreli ve ağrılı bir titreme şeklinde kendini gösterebileceği gibi uzun süreli olup yavaş titremelerden de meydana gelebilmektedir.

Beyinde yaşanan titreme hissinin belirtileri ve neden olur?

Yaşanan beyin titreme hissi ya da sarsıntı hali kişide olumsuz etkiler bırakmaktadır. Bu olumsuz durumlardan bir tane baş ağrısıdır. Eğer beyinde titreme hissi oluyorsa bu durum baş ağrısından kaynaklanıyor olabilir. Baş dönmesi ve baş ağrılarının yaşanması beynimizde sanki sarsıntı ve titremenin olduğu hissini yaratmaktadır.

Gıda zehirlenmelerine dikkat etmenin önemi

Beyin sarsıntılarının bir diğer nedeni ise mide ağrıları ve bulantılı haldir. Bu durum kişinin tüketmiş olduğu gıdalardan ötürü oluşmuş olabilir. Tarihi geçmiş ya da bayatlamış bir besin tüketen bir birey mide rahatsızlıkları geçirmektedir. Bu durum beynin de uyarılmasına neden olur.

Aşırı sıcak ve soğuğun etkisi

Beyin titremelerinin bir diğer nedeni aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ortamlarda uzun süre kalmaktan ötürü kaynaklanmaktadır. Kişi özellikle yaz aylarında uzun süre güneş altında kalması sonucunda birçok rahatsızlık yaşamasına sebep olur. Aşırı sıcak beyne etki yapmaktadır. Beyinde aşırı sıcaktan ötürü uyarılmalar meydana gelmektedir. Beyin titreme ve sarsıntı geçirebilir. Bu durumda bir an önce doktora gözükmek oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra aşırı soğuklar da beyinde olumsuz etki bırakmaktadır. Özellikle kış aylarında beyin ile tüm vücut soğuğa maruz kalmaktadır. Bu durum beyne etki yapmaktadır. Beyinde titreme hissi meydana gelebilir.

Kullanılan ilaçlar ve yan etkileri nelerdir?

Beyinde yaşanan titreme hissinin bir diğer nedeni ise kişinin kullanmış olduğu ilaçların etkisi büyüktür. Kişi eğer doktoru tarafından önerilen ilaçları düzenli bir biçimde almaz ise olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yanlış zamanlarda alınan ilaçlar beyinde uyarılmalara ve olumsuz durumlara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra doktor tavsiyesinden uzak, kulaktan dolma bilgilerle alınan yanlış ilaç kullanımı da beyin titremesi yaşamanıza neden olur. Beyinde yaşanan bu olumsuz durum aynı zamanda aşırı terlemelere ve baş dönmelerine de neden olmaktadır. Bu duruma dikkat etmeliyiz.

Beyin titremesi nörolojik etkileri nelerdir?

Nörolojik açıdan rahatsızlığı bulunan hastaların beyin titremeleri yaşaması mümkündür. Bu bakımdan dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Özellikle de anksiyete sorunu olan bireyler aşırı kaygı, heyecan ve stres yaşaması sebebiyle sürekli olarak beyin tarafından uyarılmaktadır. Belirli bir noktadan sonra bilinçsizce yapılan hareketler hastaya olumsuz durumlar yaratmaktadır. Hastanın bütün vücudunda terlemeler meydana gelebilir. Bunun yanı sıra beyinde titreme hissi yaşaması mümkündür. Bu durumun yanı sıra tüm vücutta titreme ve sarsılma hissi yaşaması mümkündür. Böyle bir durumda yapılması gereken ilk şey danışmış olduğumuz psikiyatrı aramak gerekir.

Beyin titremesi tedavisi nasıl yapılır?

Beyinde yaşanan titreme hissinin tedavisinin yapılabilmesi için titremeye sebep olan durum ya da olayın tespit edilmesi gerekir. Ayrıca titremenin ne tür aralıklarla meydana geldiği de önemlidir. Bunun yanı sıra tüketmiş olduğumuz besinlere de dikkat etmeliyiz. Bu durumların yanı sıra tedavi amaçlı olarak dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli spor yapmayı tavsiye edebiliriz.
" } ] }