{ "title": "Bebeklerde Göz Titremesi", "image": "https://www.titreme.gen.tr/images/bebeklerde-goz-titremesi.jpg", "date": "19.01.2024 04:56:07", "author": "hülya yıldız", "article": [ { "article": "Bebeklerde göz titremesi, bebekler yapı itibariyle hassastırlar. Bu yüzden onların herhangi bir hastalığa yakalanma hızı daha yüksektir. Göz titremesi (Nistagmus) nörolojik bir hastalığın belirtisi olabilir. Göz titremesi, gözün istemsiz, ritmik biçimde ve daire şeklinde hareket etmesidir. Genellikle bebeklerde; ışığa bakamama ve hassasiyet, gözlerde titreme, cilt ve göz renginin normalden daha açık olması gibi belirtiler rahatsızlığın habercisi olabilir. Yetişkinler de göz titremesi genellikle doğuştan ve genetik olarak meydana gelmektedir. Bu yüzden bebeklerin iyi takip ve muayenesi yapılmalıdır. Bebeğiniz de nistagmus varsa bu uzun süren bir tedavi sürecidir ve bazı konuların iyi bilinmesi gereklidir.
Bebekte göz neden titrer?

Öncelikle fiksasyon bozukluğu diye adlandırılan bebeğin gözünü bir nokta da toplayamamasından kaynaklı titreme meydana gelebilmektedir. Başka bir neden ise göz kaslarının gözü bir nokta da tutmada ve net görmeyi sağlama da beyinle yeteri kadar iletişime geçememektedir. Bir diğeri ise bakışı devam ettirmedeki bozukluktur. Herhangi bir objeye bakıldığında görüntünün görüldüğü noktada tutma işlevi için gerekli göz kası gerginliğinin sağlanamamasından kaynaklıdır. Albino ve gözlerdeki titremenin fazla olduğu bebeklerde acilen bir hekime başvurulmalıdır. Titremenin az olduğu bebekler bu durumu atlatabilirler fakat giderek titremenin artmasıyla birlikte hemen hekime başvurulmalıdır.

Göz titremesi (Nistagmus) yaşam kalitesinin olumsuz etkilemektedir ve kişi de yaşam boyu mutsuzluğa neden olabilmektedir. Doğuştan gelen göz titremeleri bebeğin 3-4. Ayından itibaren baş göstermektedir. Bebeklik ve çocukluk döneminde bu rahatsızlığın tedavisi iyi değerlendirilmelidir.

Göz titremesi kişiye birçok rahatsızlık vermektedir.
" } ] }