{ "title": "Aşırı Heyecan ve Titreme Tedavisi", "image": "https://www.titreme.gen.tr/images/asiri-heyecan-ve-titreme-tedavisi.jpg", "date": "21.01.2024 20:08:55", "author": "ALİ ATAY", "article": [ { "article": "
Aşırı heyecan ve titreme tedavisi, genellikle bu durum insanların içinde kendini gösteren ve toplum karşısında konuşamama, heyecanlanma ve kendini ifade edememe durumlarında meydana gelmektedir. Kişinin aşırı heyecanlanmasının hemen ardından tepkisiz kalma ne yapacağını şaşırması sonucunda titreme durumu söz konusudur. Aşırı heyecan ve titreme tedavisi mümkün olan bir durumdur. Her insanın başından geçen heyecanlanma ve beraberinde titreme durumu siz korkutmasın. Bu durum gayet normaldir.

Aşırı heyecan ve titremenin hasta üzerindeki etkileri nelerdir?

Kişinin utanma gibi bir duygu durumunda istemsiz olarak yüzünün kızardığı görebiliriz. Bu durumun sebebi ise aşırı heyecanlanmasından kaynaklanmaktadır. Aşırı heyecan sonucu ne yapacağını bilemeyen bireyde yüz kızarması meydana gelmektedir. Yüz kızarıkları normal zamanlarda kendini gösteren bir durum değildir. Utanma durumu ve heyecanlanma bu durumu tetiklemektedir. Kişi heyecanlandığı esnada ses tellerinde titreme meydana gelir. Bu durum gayet doğaldır. Çünkü normal zamanda sağlıklı bir şekilde çıkan sesler heyecanlanmanın yaratmış olduğu etkiden ötürü aşırı heyecanlanma durumu meydana getirmektedir. Özellikle de toplum karşısında konuşmakta zorluk çeken bireylerde sık sık görülen bu durumun temel sebebi aşırı derecede heyecanlanmadır. Beraberinde görülen el ve ayak titremeleri de söz konusudur. Burada kişinin ses tellerinde titreme meydana gelebileceği gibi yüksek sesle konuşmasını da engelleyecektir. Yani normal zamanda çıkması gereken ses düzeyinin çok altında konuşur.

Aşırı heyecan ve titreme tedavisi nasıl yapılır?

Aşırı heyecan durumunu yenmek için birtakım önlemler almak gerekmektedir. Aşırı heyecan, stres ve kaygı gibi durumlar anksiyete olarak adlandırılmaktadır. Anksiyeteleri yenmek için de bir psikolog ya da psikiyatr tedavisi görmek gerekmektedir. Bunun yanı sıra aşırı heyecan durumunu yani anksiyete durumunu yenmek için ilaç tedavisi de uygulanmaktadır. İlaç tedavisiyle uygun çözümler bulunmaktadır.

Titreme tedavileri için de benzer tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Çünkü aşırı heyecan beraberinde titreme meydana getirdiği için aynı etkileri yaratmaktadırlar. Bunun yanı sıra genetik olan titremelerde (Özellikle el titremelerinde) farklı olarak birtakım özel ilaçlar da kullanılmaktadır. Bu ilaçlardan birisine örnek verecek olursak dideral ilacını tavsiye edebiliriz. Ancak unutulmamalıdır ki bu ilaç tedavisini gelişigüzel bir şekilde alamayız. Kesinlikle Uzman bir doktor tavsiyesi doğrultusunda almamız gerekir.

Tüm bu bahsetmiş olduğumuz tedavi yöntemlerine rağmen hala aşırı heyecan ve titreme ile baş edememeniz halinde mutlaka Uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir.

Birey aşırı derecede heyecanlanması ile vereceği tepkilerde de normal zaman ve normal durumlarda vereceği tepkiden farklı olacaktır. Kişide birtakım değişimlerin söz konusu olacağını söyleyebiliriz.

Aşırı heyecan ve titreme sonucu yaşanan zorluklar ve bu zorlukları yenmenin yolları

Aşırı heyecan, stres ve kaygının vermiş olduğu etkilerden ötürü kişi bazen konuşmak istediği şeyi söyleyemeyebilir. Bu durum hastanın paniklemesine ve bütün vücudunda titremelere neden olmaktadır. Böyle bir durumda kişi ne söyleyeceğini şaşırıp hiçbir kelime söyleyemez. Tabiri caiz ise donup kalır. Ne söyleyeceğini de unutma durumu söz konusudur. Aşırı heyecanlanmadan kaynaklanan bu durum aynı zamanda kişinin normal zamanda meydana gelmeyecek olan terlemelerini de tetikleyip birdenbire terlemesine neden olmaktadır. Vücut titremelerinden kasıt özellikle el ve ayak titremeleri olup bu durum daha da tehlikeli boyutlara ulaştığında tüm vücudun titremesine neden olmaktadır. Aşırı heyecan, korku, kaygı, stres bu durumu tetiklemektedir. Mesela sınava girecek olan bir öğrenci de aşırı heyecan, stres ve kaygıdan kaynaklanan titreme durumu söz konusu olabilmektedir. Böyle durumlarda kişi ne yapacağını, nasıl hareket edeceğini bilmediğinden panikler ve titreme meydana gelir.
" } ] }